Tatiana Tonu

Tatiana Tonu
I love teaching YOU to love ENGLISH
tatiana.tonu@nlc.md

Imi spune Tatiana Tonu, am 29 ani și sunt profesor superior de limbă engleză la cea mai bună școală de limbă engleză NEXT Language Center. Absolvind Universitatea de Stat din Moldova cu specialitatea limba engleză în anul 2007, am hotărât să-mi aplic cunoștințele acumulate în practică, iată de ce am plecat în SUA unde am petrecut 4 ani nemaipomeniți plini de evenimente și oameni plăcuți – toate acestea având un impact enorm asupra viitorului meu. In 2011 am revenit în țară unde am fost angajată la NEXT. Tot în acest an am obținut diploma de predare a limbii engleze la nivel internațional TEFL. De ce am decis să predau limba engleză ? De la vârsta de 8 ani profesorul meu de engleză a reușit să-mi transmită dragostea față de această limbă; e rândul meu acum – zi de zi încerc să-i ajut pe alții să descopere și să iubească această limbă precum o iubesc eu. A preda înseamnă a-ți lua angajamentul de a influența în mare măsură viața discipolilor tăi. Sunt o perfecționistă. Incerc să evoluez zilnic în acest domeniu pentru a oferi studenților mei cea mai bună informație – structurând-o în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor, ei fiind capabili să o aplice cât mai corect în diferite situații pe viitor.

IMG_0694

Imi place să predau și faptul că studenților mei le place ce fac mă motivează și mai mult.

De ce am ales NEXT Language Center? Pentru că este o școală modernă, cu o echipă dinamică și un mediu minunat, unde te poți dezvolta constant atât pe plan profesional cât și personal. Imi place mult aici, pe lângă curriculumul stabilit, am deasemena posibilitatea de a-mi organiza lecțiile într-un stil personal, unde îmi pot aplica intru totul aptitudinile creative. Mă strădui să acord atenție fiecărui student în parte, în același timp creând o atmosferă cât mai pozitivă și degajată în clasă. Toți suntem aici pentru un scop, suntem o familie și mă bucur enorm când după luni sau chiar ani după finisarea cursurilor mă contactează și-mi povestesc despre succesul lor și cât de mult limba engleză i-a ajutat să-și atingă scopurile. Aici obiectivele studentului sunt și obiectivele profesorului, astfel că la finalul unui curs anumit, fiecare este motivat să urce treapta următoare.

Ai o mie și unu de motive pentru a învăța limba engleză. Imi place să mă refer la această ca la “limbă de comunicare”. De ce? Deoarece se pare că e o înțelegere internațională între toți oamenii din lume de a folosi limba engleză pentru a comunica între ei. Majoritatea conferințelor și competițiilor internaționale se țin în limba engleză. Politicienii și diplomații din diferite țări folosesc engleza pentru a comunica. Și lista poate continua … rezultatul depinde de efortul pe care-l depui. Descoperă, ascultă, repetă, studiază ... încearcă chiar dacă nu-ți iese din prima.

I love teaching YOU to love ENGLISH