Olga Rotari

Olga Rotari
Profesia exersată cu bucurie, e ceea ce ne mulțumește și ce iubim.
olga.rotari@nlc.md

În viață fiecare ființă umană servește la ceva, și important este a ști la ce servește fiecare. 

Pornind de la acest îndemn al profesorilor de la facultate am ajuns să realizez că de fapt vocația este ceea ce ne place cu adevărat, iar profesia pe care o exersăm cu bucurie, este ceea ce ne mulțumește și este ceea ce iubim.

Mă ghidez dupa motto-ul” La toate greutățile vieții tale caută în tine puterea cu care să le poți ține piept….“Nu-mi place calea eșecului…Îmi place să am multe persoane înjurul meu pentru că mă simt bine cînd socializez. Cînd am un scop, lupt ca să-l ating.

Mă strădui să ajung acolo unde chiar nu pot. Dacă pe parcurs realizez că nu pot obține orice, mă mulțumesc cu faptul că am încercat. Consider că….ambiția trebuie apreciată……Contez pe ea în fiecare moment. În discipolii mei îmi place să dezvălui calități. Defect minor: Pun suflet în orice fac, indiferent de acel lucru. Mă axez pe nevoile celorlalți mai mult decât pe al mele. Reușesc să înlocuiesc durerea cu zâmbete. Radiez de fericire absolute mereu cînd mă simt utilă.

 Îmi place să predau și îmi place să pot integra tehnologiile avansate în mod natural la orele de curs. Experiența acumulată presupune activitatea mea de parteneriat cu profesori de la centre de cursuri din țară și din străinătate.

După părerea mea, fenomenul de a învăța și preda o limbă străină impune o serie de restructurări.

 

Locul potrivit pentru realizarea acestui deziderat a fost pentru mine NEXT Language Center, un mediu în care profesorul este într-un permanent dialog cu “discipolul ”său.

Aici se apreciază dezvoltarea capacităţii de gîndire creativă, utilizând în diferite situaţii concrete cunoştinţele şi competenţele dobândite, iar motivaţia şi disponibilitatea de a reacţiona pozitiv la schimbare sînt primordiale. Sporirea valorilor şi atitudinilor personale este obiectivul de bază al centrului, locul unde am descoperit un potențial mare pentru studii, entuziasm și succes în cadrul diferitor activități.

Aici sîntem bucuroși de succesele obținute și mîndri pentru cei care au realizat multitudinea de motive excelente și certa garanție că învățarea unei limbi străine te-ar propulsa în carieră și ți-ar deschide oportunităține bănuite, iar un mic effort pe termen scurt ar merita din plin să începi să înveţi o limbă străină.

De aceea, există și expresia « Ești de atâtea ori om cîte limbi știi».